Екип

Веселина Сариева – инициатор на проекта и идейна разработка 

Веселина Сариева е родена и живее в Пловдив. От 2004 г. работи активно за създаването и устойчивото развитие на  модели и практики за подкрепа на българската съвременна култура и изкуство. За целта тя основава триинтегриран модел от галерия за съвременно изкуство - Sariev Contemporary (днес Sarieva), фондация - Отворени изкуства, и кафене и общностен център - artnewscafe, в Пловдив. Днес дейността на Сариева надскача тези физически пространства и тя развива проекти в Пловдив, София, на международно ниво, както и онлайн базирани, като те намират широка разпознаваемост и партньорска мрежа.
Sarieva/Hub
Галерия Sarieva
Фондация „Отворени изкуства“
artnewscafe

Христо Калоянов - редактор сайт

Христо Калоянов е куратор на свободна практика. Завършва специалност „Културология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работил е в рекламния отдел на Театрална работилница „Сфумато“. Периодично публикува театрална и художествена критика.

Десислава Милева - редактор artnewscafe bulletin 

Десислава Милева е завършила история на изкуството в Университета на Бургундия, Дижон, специализирала е модерно изкуство, а после и културен мениджмънт в университета „Лион 2 – Люмиер“ (Франция). Работи за различни френски културни институции, занимаващи се със съвременно изкуство. Интересува се от всички проявления на изкуството и неговата връзка с публиката.

Вера Млечевска – куратор / почетен редактор сайт и съдържание

Вера Млечевска е куратор на много групови и самостоятелни изложби като гост на различни институции и организации. Завършила е НХА, София и Констфак, Стокхолм. Куратор е на образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство” на фондация „Отворени изкуства“. Автор е на много текстове за съвременно изкуство. Гост лектор в НАТФИЗ.

I-Creativ Studio – уеб дизайн и програмиране

I-Creativ студио има над 11 г. опит в уеб дизайна и разработката на над 300 уеб проекта. Особено място в портфолиото им заемат проекти свързани с изкуство, култура и обществена дейност, напр. уеб платформа - Пловдив Европейска столица на културата 2019 – https://plovdiv2019.eu, уеб платформа Тютюневия град – http://tobacco-city.plovdiv2019.eu, Съюз на българските художници – http://www.sbhart.com.
https://i-creativ.net/