Екип

Веселина Сариева – инициатор на проекта и идейна разработка 

Веселина Сариева е родена и живее в Пловдив. От 2004 г. работи активно за създаването и устойчивото развитие на  модели и практики за подкрепа на българската съвременна култура и изкуство. За целта тя основава триинтегриран модел от галерия за съвременно изкуство - Sariev Contemporary, фондация - Отворени изкуства, и кафене и общностен център - artnewscafe, в Пловдив. Днес дейността на Сариева надскача тези физически пространства и тя развива проекти в Пловдив, София, на международно ниво, както и онлайн базирани, като те намират широка разпознаваемост и партньорска мрежа.

Вера Млечевска – куратор / главен редактор сайт и съдържание

Вера Млечевска е куратор на много групови и самостоятелни изложби като гост на различни институции и организации. Завършила е НХА, София и Констфак, Стокхолм. Куратор е на образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство” на фондация “Отворени Изкуства”. Автор е на много текстове за съвременно изкуство. Гост лектор в НАТФИЗ.

Десислава Милева – редактор сайт

Десислава Милева е историк на изкуството и критик. Живее и работи между България и Франция. Специализира модерно изкуство в Université Lumière Lyon 2, Лион и културни политики в Université de Bourgogne, Дижон. Интересува се от всички проявления на изкуството и неговата връзка с хората. Има публикации в „Култура“, „Литературен вестник“, „Егоист“ и „Тоест“. Главен редактор на artnewscafe bulletin от 2018 г.

Детелина Гърбатова – координатор

Детелина Гърбатова е завършила Културология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска програма по Културен и арт мениджмънт в Queen Margaret University, Единбург, Шотландия. Работила е по различни културни проекти и фестивали у нас и в Шотландия.
Част от екипа на фондация „Отворени изкуства“ от 2017 г.

I-Creativ Studio – уеб дизайн и програмиране

I-Creativ студио има над 11 г. опит в уеб дизайна и разработката на над 300 уеб проекта. Особено място в портфолиото им заемат проекти свързани с изкуство, култура и обществена дейност, напр. уеб платформа - Пловдив Европейска столица на културата 2019 – https://plovdiv2019.eu, уеб платформа Тютюневия град – http://tobacco-city.plovdiv2019.eu, Съюз на българските художници – http://www.sbhart.com.
https://i-creativ.net/