Пунта

За галерията

Галерия ПУНТА е галерия за съвременно изкуство с фокус „траш арт“ (изкуство на границата на естетическото), ситуирана в бивш бижутерски магазин на ул. Дунав 13, София. Основана е през април 2022 г. от куратора Бояна Джикова и художниците Аарон Рот и  Викенти Комитски.

Проектите в пространството са ориентирани към използването на рециклирани изображения и материали, пост-интернет естетика, третирането на теми като климатичната криза и социални проблематики. Галерията представя млади и утвърдени автори, български и чуждестранни.

Целта на ПУНТА е да даде поле за експеримент на художниците, които да създадат сайт-спесифик проект за пространството. ПУНТА е естествено продължение на галерия ПОСТА, като един проект понякога се разпростира в двете пространства едновременно.

Сред изложбите, състояли се в галерия ПУНТА са: „Arboreous Psychopomp Hypersigil“, Вълко Чобанов (2022); „Прес стаята на Рейгън“, Брад Дауни (2022); „Gaslight, gatekeep, girlboss“, Цветомира Борисова (2022); „В началото бе всичко“, Карин Фошар, 2022; „Untitled“, Десислава Терзиева (2022).


Gallery

Красимир Терзиев

I come very briefly to this place. I watch it move. I watch it shake., 2022.

Инсталация

Детайли

  • Фотограф: Михаил Новаков

Вълко Чобанов

Arboreous Psychopomp Hypersigil, 2022.

Site-specific

Детайли

  • Фотограф: Михаил Новаков

Брад Дауни

Прес стаята на Рейгън, 2022.

Site-specific

Детайли


Kарин Фошар

В началото бе всичко, 2022.

Инсталация

Детайли


Цветомира Борисова

Gaslight, Gatekeep, Girlboss, 2022.

Инсталация

Детайли


Цветомира Борисова

Gaslight, Gatekeep, Girlboss, 2022.

Инсталация

Детайли