Doza

За пространството

Създадена през 2019 година, галерия Doza представя различни форми на съвременно изкуство и култура.  

Липсата на инфраструктура, разпознаваемост, разбиране, легитимност, призвание, дебат, осъзнаване на приноса на изкуството за едно общество, което среща пост-историческата ни съвременност със сетивата на мрачна и изостанала периферия, служат като контекст, а и като база за развитие на галерията.  

Критериите и програмата за изложбена дейност на Doza се определят на база селекция, включително и от постъпили предложения. В тях се търси качество, теза и дух или с други думи прояви за различни от онези сетива описани по-горе.

Част от изложбите на галерия Doza са: „Altered Voices“ (2022), изложба на Михаела Лакова, Войн де Войн, Седрик Ван Парис, Димитър Галилеев; „Bollywood4ever. Изложба на Георги Ружев“ (2022); „Вратите на рая са затворени“ (2021), изложба на Александър Юзев, куратор Йово Панчев; „Всеобща постановка. Изложба на Андрей Врабчев и Добромир Иван“ (2020). Пространство също така взема участие в някои от разпознаваемите столични фестивали като Sofia Underground (2022); ФотоФабрика (2022); София Куир Форум (2021); платформата „NEXT Balkan“; и участва в образователни платформи, сред които „New Creative Academy“ и други отворени лекции.


Галерия

Даниел Чечик

Тъмни води, 2022.

Фотография

Детайли


Групова изложба

A for Unapologetic - NEXT Balkan: Албанско съвременно изкуство, 2021.

Фотография

Детайли


Групова изложба

Музей на COVID-19 страховете, 2021.

Фотография

Детайли


Групова изложба

Altered Voices, 2022.

Фотография

Детайли


Групова изложба

Altered Voices, 2022.

Фотография

Детайли


Александър Юзев

Вратите на рая са затворени, 2021.

Фотография

Детайли