Галерия Depoo

За пространството

Галерия Depoo е разположена в центъра на София и започва своята дейност  в началото на 2020 г. Основана е от група мултидисциплинарни художници - Ники Шушулов, Теди Лихо и Васко Славков (арт/криейтив директор) работещи в сферата на съвременното изкуство и комуникационен дизайн и обединени около идеята за създаването на концептуален склад – депо за съвременно изкуство.
За краткото време от създаването си в пространството са осъществени над 20  изложби и събития въпреки наложените извънредни епидемиологични мерки и затваряния. В изложбите са участвали над 30 художници от страната и чужбина работещи в широкия спектър на  съвременното изкуство – сайт-спесифик, стрийт арт, дигитално изкуство, фотография, живопис, графика, рисунка, колаж, обект и инсталация.
Галерията се стреми към приемственост и сътрудничество с различни художници със задълбочени артистични позиции по съвременни теми и приемащи предизвикателството за сайт-спесифик намеси в „белия куб“ на пространството. Изложбената политика е насочена към представяне и продуциране на самостоятелни изложби, колаборации и групови изложби на български и международни художници.


Галерия

Светлин Балездров

Еголюция - Черно на бяло, 2021.

Дигитално изкуство

Детайли


Проект на студенти по Керамика

2D+3D=1, 2021.

Site-specific

Детайли


Николай Петров

GLOW Fragments, 2020.

Site-specific

Детайли


Сашо Виолетов

Artist of the Day, 2020.

Site-specific

Детайли


Десислава Христова

Paris: One lOve... or maybe mOre?, 2020.

Колаж

Детайли