Борис Костадинов

Биография

Борис Костадинов е куратор, работещ в международен контекст между Виена, Берлин и София. Неговите проекти са в областта на съвременното изкуство и са базирани на интеракцията между изкуството, политическите и геополитическите реалности, икономиката, социалните процеси и теории: икономиката на изкуството, изкуството като социален или активистки жест и изкуството като политическа платформа. Втората област, в която той работи е изкуство и технологии. Подобни проекти се определят от артистични практики, които модерират отношенията между елитната наука, предположенията за бъдещето и социалното съзнание. 

Той е курирал проекти за: Projektraum LS43, Берлин; Scope, Берлин; Notgalerie, Виена; viennacontemporary, Виена; Forum Stadtpark, Грац; Krinzinger Gallery, Виена; IG Bildende Kunst Gallery, Виена; bäckerstrasse4 Gallery, Виена; Ernst Hilger Gallery, Виена; Haus Wittgenstein, Виена; Kunstverein LLLLLL, Виена; Radiator Gallery, Ню Йорк; Leo Kuelbs Collection, New Ню Йорк; Националната галерия, София; Център за Съвременно Изкуство, Пловдив; Софийска Градска Художествена Галерия, София; Trafo, Будапеща; KGLU, Словени Градец; LOOP Fair, Барселона и др.

Той е директор на FLUCA - Австрийски Културен Павилион в Пловдив и София и е бил директор на Международния фестивал Видеоархеология в София.

Костадинов е автор на много текстове в каталози и специализирани публикации.


Галерия

Олаф Остен

Commuting 2018a, Национална галерия, София, куратор Борис Костадинов, 2018.

Живопис

Детайли


Матиас Кеслер

Mind the Gap, галерия bäckerstrasse4, Виена, куратор Борис Костадинов, 2015.

Живопис

Детайли


Азра Акшамия, Културни трансфери, 2012

Миграции на страха, Форум Щадтпарк, Грац, куратори: Борис Костадинов и Илина Коралова, 2017.

Живопис

Детайли


Бернд Опл и Богомир Дорингер, Ибро Хасанович, Кристоф Срб и Йодас Долфинс, Камен Стоянов, Катарина Свобода

(IM)PERSONAL, куратор Борис Костадинов за Light Year 26, Манхатън бридж, Бруклин, Ню Йорк, 2017.

Филм

Детайли


Пламен Деянофф

Пламен Деянофф, куратор Борис Костадинов, FLUCA - Австрийски Културен Павилион, 2017.

Инсталация

Детайли